Aloitussivu  •  Kartanon esittely  •  Ratsuhevosgalleria  •  Toiminta  •  Foorumi

Roibrant Cadbury  "Capu"

Roibrant Cadbury
suomenpuoliverinen, 169 cm
ori, ruunikko (Ee/Aa)
05.04.2017, 8-vuotias

Grand Prix, 120 cm
kouluratsu, kilpailukäytössä

Ei vielä arvonimiä,
KRJ 17 sij.

VH17-031-0350 / PKK2901, OMISTAJA: AMANDA SOKKA (VRL-08682), KASVATTAJA: STUD ROIBRANT (ROIB1005)  
Jälkeläiset (0)

Capu ei ole vielä jalostuskäytössä.

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean tristique quam ut sagittis posuere. Curabitur facilisis quam purus, ac tristique nunc imperdiet eget. Curabitur lacinia porta accumsan. Mauris turpis eros, tristique condimentum lacus rhoncus, maximus maximus eros. Maecenas tristique ligula a bibendum ornare."
– Amanda Sokka, Capun omistaja 12/10/18

Capu on näyttävä ori, joka pitää huolen siitä että se huomataan. Ilmeikkään (ja äänekkään) ruunikon ryhdikäs olemus saa aikaan ihastuneita huokauksia niin kisapaikalla kuin kotitallillakin, ja orin lennokkaat askellajit aiheuttavat sivusta seuraajissa hevoskateutta.

Capulla on voimakas oma tahto ja sillä on huonona tapana jyrätä alleen varomattomia ihmisiä. Ruunikkoa käsitelläänkin siksi maastakäsin aina orikuolaimen kanssa. Kontrollin ylläpitämiseksi apuvälineenä kannattaa matkassa pitää myös raippaa, jota ilmassa viuhtoen saa pidettyä Capuun turvavälin. Toisin kuin Amandan ensimmäinen ori Fellu (Rägbys Vociferous), ei ruunikko ole sielultaan läpimätä ja pahansuopa, vaan sen motto voisikin olla “rapatessa roiskuu”. Jos meininki on hyvä ja siinä samalla muutaman ihmisen varpaat liiskaantuu, niin mitä pienistä? Vahinkojen välttämiseksi oria saa käsitellä vain tallin henkilökunta.

Arkiset toimenpiteet, joiden aikana on suotavaa seisoa paikoillaan, sujuvat kohtuullisen asiallisesti, mikäli Capu on kiinnitetty molemmin puolin käytävälle. Karsinassa oria ei suositella pidettävän vapaana harjauksen tai varustamisen aikana, sillä silloin ruunikko käyttää tilan pyörimiseen eikä ymmärrä varoa ihmistä. Orin liikehtii suurieleisesti myös ollessaan kiinni, joten kuopivia kavioita tai heiluvaa päätä on syytä pitää silmällä. Eläinlääkärin ja kengittäjän toimenpiteiden ajaksi Capu on poikkeuksetta rauhoitettu, jotta työskentely sujuu mahdollisimman kivuttomasti.

Ratsuna Capu on yritteliäs ja erittäin lahjakas. Ruunikon vahvuudet ovat ehdottomasti kouluratsastuksessa, mutta ori hyppää myös mielellään ja vieläpä hyvällä tekniikalla. Haastavaksi ratsuksi Capun tekee suuret ja ilmavat askellajit, joita pyörittää vaikeasti hallittavissa oleva kierroksilla käyvä moottori. Toisin sanoen: ruunikkoa täytyy ratsastaa rohkeasti mutta samalla silkkihansikkain. Capu ei ole varsinaisesti säikky, mutta saattaa silloin tällöin keksiä pärisemisen arvoista toljotettavaa. Turhanpäiväinen kavahtelu on kuitenkin harvinaista, joten oria voisi luonnehtia myös maastovarmaksi: olettaen, että ruunikko pysyy ratsastajansa käsissä eikä innostuessaan ryöstä neliin. Capulla ratsastavan on syytä olla varuillaan myös itsenäisten ratkaisujen varalta, koska jos ratsastaja empii, tekee ori päätöksiä itse. Olivat ne sitten hyviä tai huonoja.

Ruunikolla on takanaan jo useita vuosia kilparatsuna, joten vaihtuvat olosuhteet ja matkustaminen eivät Capua juurikaan hetkauta. Lastauksessa on tietysti varottava orin liikkeitä ja varauduttava korvia vihlovaan hirnuntaan, mikä lakkaa yleensä varttia ennen määränpäähän saapumista ja alkaa perillä välittömästi uudestaan. Kilpailupaikoilla on syytä kiinnittää huomiota siihen, ettei Capu pääse liian läheiseen kontaktiin muiden hevosten, etenkään tammojen, kanssa: orilla kun on taipumusta aloittaa show, jolle ei muuten tule loppua.

Sukutaulu
ISÄLINJA: CHAPLIN - CASANO (EVM) - COIN (EVM)
isä Chaplin
hann, trn, 170 cm
KTK-II
ii Casano
hann, rn, 167 cm
iii Coin
iie Escada
ie Lambada
hann, trn, 166 cm
iei Lamaro
iee Olga
emä Primal
fwb, trn, 162 cm
Ch KTK-II
ei Calgary
fwb, rn, 165 cm
eii Carcas II
eie Else Liljona
ee Primas
trak, trn, 160 cm
eei Linus GER
eee Petronella
Hoito-ohjeet

Capun päiväkirja

Varustekaappi
Capun varusteet ovat väriltään mustia ja harmaita. Orin kaapista löytyy sekä kaksi laadukasta koulusatulaa että yksi estesatula satunnaiseen hyppäämiseen ja maastoiluun. Sileällä Capulle laitetaan aachen- tai kankisuitset sekä valkoiset koulusuojat, esteillä sekä maastoillessa meksikolaisten suitsien ja martingaalin kera jännesuojat sekä takajalan suojat.

Ruokintaohjeet
Ruoat turvotetaan etukäteen.

Tarhaus
Tarhataan yksin. Sateisella ilmalla vuoreton tai vuorellinen sadeloimi riippuen lämpötilasta.

Kilpailu- ja näyttelymenestys

Capulla kilpaillaan klassisissa KRJ:n alaisissa kilpailuissa
ja PKK:n alaisissa näyttelyissä.

KOULURATSASTUS

---

KALLA CUP

---

NÄYTTELYT

---

VIRTUAALIHEVONEN | KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI