Aloitussivu  •  Kartanon esittely  •  Ratsuhevosgalleria  •  Toiminta  •  Foorumi

Balaclava xx "Cava"

Balaclava xx
englantilainen täysiverinen, 168 cm
ori, vaaleanrautias (ee/aa)
29.04.2016, 9-vuotias

Vaativa A, 140 cm, CIC4
kenttäratsu, kilpailukäytössä

Ei vielä sijoituksia
ei vielä meriittejä

VH18-006-0341 / PKK2906, OM. ISABELLA & AMANDA SOKKA (VRL-01288 & VRL-08682), KASVATTAJA: Aneta Fouseka (EVM)
Jälkeläiset (0)

Cava ei ole ulkopuolisessa jalostuskäytössä.

Astunut tamman Living Art 10/18
Yksi suunniteltu astutus loppuvuodelle -18

"Hyvä on, Cava on kimppahevonen. Ostettiin se yhdessä, koska niin kuin sanoit, en halua oria eikä Amanda tarvitse kenttähevosta, niin kuin mä taas sanoin. Se on kuitenkin meille jalostuksellisesti tärkeä sijoitus. Pidäkin se mielessä sitten, kun kilpailet sillä Amandan puolikkaalla."
– Isabella Vernerille 4/10/2018

Cava on näyttävä ori, joka on saanut nimensä tummasta päästään. Komea herra saapui Auburniin kotimaastaan Tsekistä Saksan kautta, jossa se kilpaili ensin yhden kauden. Ori on kenttäpainotteinen ja tasapuolisen lahjakas kaikissa osakokeissa. Täysiverisenä sen vahvuus on kestävyys, mutta teknisesti se on sekä hyvä hyppääjä että kuuliainen kouluratsu. Suvussaan Cavalla on kenttä-, este- ja laukkatäysiverisiä. Tsekissä syntyneiden täysiveristen lisäksi osa kolmen lähipolven sukulaisista on Englannista Keski-Eurooppaan tuotuja hevosia.

Cava on Auburnin omistajattarien yhteishevonen. Ori ei ole täysin kummankaan tyyppiä, mutta uniikilla suvullaan ja monipuolisilla taidoillaan se ostettiin jalostushevoseksi. Isabella kilpailee orilla esteitä ja kenttää, Amanda koulua. Tämän lisäksi Cavalla on arjessaan useampi ratsastaja sekä oma hoitaja, joten huomiotta se ei tule jäämään.

Luonteeltaan Cava on orimainen, mutta Auburnin kartanon mittakaavassa kiltti. Puolikas Isabellan omistajuutta takaa sen, että orilla on järkeä päässään. Orimaisuudestaan huolimatta Cava on kohtuullisen helposti käsiteltävissä. Se on luonteeltaan rohkea, ajoittain äänekäs ja sillä on ehdottomasti itseluottamusta, mutta lisäksi Cava on riittävän välinpitämätön. Rautiasta eivät muut hevoset liiemmin kiinnosta, ellei samassa tilassa satu olemaan kiimainen tamma. Hoitaessa se kunnioittaa ihmisiä, muttei ole erityisen perso huomionosoituksille.

Ratsastaminen alkaa usein sillä, että täysiverinen hirnuu ensimmäiset pari kierrosta, ja unohtaa muut sitten. Sama ilmoitusluontoinen hirnunta kaikuu tarhatessa ja oikeastaan aina uusiin paikkoihin saapuessa, mikä tekeekin uusimmista "C-oreistamme" Cavasta ja Capusta melkoisen duon. Ratsuna Cava on reipas ja sillä on varsin isot liikkeet. Matkaavoittava, vahva ja samalla taloudellinen laukka on sen ehdoton vahvuus. Hyppääjänä ja maastossa Cava on ensisijaisesti rohkea, mutta tekniikkakin on ihan hyvä. Se katsoo taitavasti ponnistuspaikkoja ja imee esteille.

Kouluratsastuksessa Cava täytyy verrytellä hyvin, jotta se kokoaa ja kääntyy riittävästi. Sellaisenaan sen liikkeet eivät ole näyttävimmästä päästä. Ratsastettavuus ja yhteistyökyky ovat erinomaisia, mutta silti kaikkien koululiikkeiden viimeistely jää Cavan kanssa ratsastajan vastuulle. Ori itse luistaisi nypläyksestä mielellään seuraavaan tehtävään. Kilpailutilanteissa herra saattaa kuumua jonkin verran, mutta matkustajana ja lastattavana se on helppo.

Sukutaulu
isä Crimea (EVM)
xx, prt, 172 cm
ii Constanta
xx, rt, 170 cm
iii Chrudim
iie Želvichka
ie Aqyar
xx, prn, 167 cm
iei Rozstání
iee Adjara
emä Knitting Glory (EVM)
xx, vrt, 168 cm
ei Knife Party
xx, vrt, 170 cm
eii Dubstep Up
eie Gloria Knitting
ee Pandatinder
xx, m, 165
eei Super Liked-Eddy
eee Le Granny
Hoito-ohjeet
Cavan päiväkirja
Hoitaja: Aloittaa pian

Varustekaappi
Cavalla on kaksi omistajaa, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa myös kaksia varusteita. Kouluratsastusta varten orilla on mustat varusteet sekä burgundin väriset huovat. Esteille orilla on ruskeat varusteet sekä oranssinpunaiset huovat. Hypätessä ja maastoon laitetaan suojat joka jalkaan. Muut orin varusteet ovat väritykseltään tummanpunaisia.

Ruokintaohjeet
Ruoat turvotetaan etukäteen.

Tarhaus
Tarhataan yksin.
Cavalta löytyy loimia jokaiseen tarkoitukseen. Syksyllä käytössä sadeloimi, tarvittaessa alle talliloimi. Pikkupakkasilla kevyttoppaloimi, sydäntalvella toppaloimi ulos ja tallissa päällä talliloimi. Kuivatukseen ja kuljetukseen käytetään villaloimea.

Kilpailu- ja näyttelymenestys

Cavalla kilpaillaan kenttä-, koulu- ja esteratsastuksessa
sekä PKK:n alaisissa näyttelyissä.


VIRTUAALIHEVONEN  | KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI