Aloitussivu  •  Kartanon esittely  •  Ratsuhevosgalleria  •  Toiminta  •  Foorumi

Rosengårds Kamila  "Kami"

Rosengårds Kamila
suomalainen puoliverinen
tamma, 164 cm, musta (Ee/aa)
07.02.2018, 4-vuotias

tavoite re. 140 cm
esteratsu, ratsutettu

ei vielä menestystä

VH19-031-0006 / PKK2966, Om. Isabella Sokka (VRL-01288), Kasvattaja: Rosengårdin kartano (VRL-05265)
Jälkeläiset (0)

Kami ei ole ulkopuolisessa jalostuskäytössä.

"Katselin tammaa nyökytellen, vaikken ollut ihan samaa mieltä Arnen kanssa, rumuudesta siis. Minusta se oli nimenomaan todella kaunis pölyisen mustassa värityksessään. Aavistuksen kyömyssä päässä oli jotakin arvokasta. "
– Isabella 28/09/2018

Kami on lempeä ja miellyttävä, sellainen kovin harmiton hoidettava. Vielä ei ole tullut vastaan hoitotoimenpidettä, joka olisi ollut Kamille täysin ylitsepääsemätön. Se on asiallinen ja pääosin rauhallinen, eikä koskaan rynni taluttaessa. Kamissa on silti kilpahevosen verta, joten kotiolojen ulkopuolella käytös sähköistyy aavistuksen. Neiti harmaavarpunen muuttuu reippaammaksi ja valppaammaksi, mutta säilyttää järkevyytensä. Lastaaminen ottaa joskus aikansa, mutta kaverihevosen perässä koppiin tallustetaan useimmiten ihan tyytyväisinä. Matkustajana Kami on rauhallinen, ja se onkin kaikkensa varsin toimiva kilpakumppani.

Ratsuna nuori Kami-neiti vielä hakee sitä parasta potentiaaliaan. Sileällä neitokainen on rento ja huoleton ratsu: katselijoille ehkä jopa mitäänsanomaton. Tamma kuuntelee painoapuja kiltisti ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Liikkeet eivät ole mitenkään erityisen hohdokkaat, eikä tavanomaisessa treenissä vauhti huumaa päätä. Esteillä Kami kuitenkin syttyy. Se on innokas hyppääjä, jonka elastisuus ja kantokyky ilmaantuvat kuin tyhjästä hyppytunnilla. Koko tamman olemus kokee ryhdistymisen ja korvat kääntyvät reippaaseen höröön.

Hyppääjänä Kamila on tarkka ja teknisesti hirveän hyvä. Sen jalat ovat nopeat ja takaosa ja selkä vahvoja. Esteillä korostuu kuitenkin myös tamman varovainen puoli: ihan mitä tahansa se ei ylitä. Jos lähestyminen on oikein huono, tamma kieltää herkästi. Innostaan huolimatta Kami ei varsinaisesti kuumene, vaan kuuntelee kyllä pidätteitä radallakin. Ratsastettavuus on äärimmäisen hyvä, mutta itsestään tamma ei osaa ponnistuspaikkoja katsoa (ainakaan vielä). Maastossa Kami ei ole pomminvarma, vaan ehkä perusvarma. Sen kanssa uskaltaa kuitenkin lähteä.

Sukutaulu
isä Cool Vibes (EVM)
holst, prt, 172 cm
ii. Formal Manner (EVM)
holst, rt, 165 cm
iii. False Vibes
holst, rt, 165 cm
iie. Klashoffs Ulrike
holst, rt, 165 cm
ie. Gloria v.d. Edelfort (EVM)
holst, prn, 167 cm
iei. Galant v.d. Edelfort
holst, rt, 165 cm
iee. Glorinalia
holst, rt, 165 cm
emä Rosengårds Karro (EVM)
fwb, prn, 167 cm
ei. De Hero (EVM)
fwb, rnkm, 167 cm
eii. Sensations
xx, rn, 169 cm
eie. Hera
hann, rtkm, 167 cm
ee. Rosengårds Keela (EVM)
fwb, tprn, 166 cm
eei. Cerro II
swb, mrn, 170 cm
eee. Rosengårds Kenna
fwb, prt, 165 cm
Hoito-ohjeet
Kamin päiväkirja
Hoitajaa ei oteta

Varustekaappi
Kamin varusteet ovat väriltään ruskeita ja mustia. Tammalla on estesatula sekä perinteiset englantilaiset suitset nivel-kuolaimilla. Hypätessä ja maastoon tammalle laitetaan suojat joka jalkaan.

Ruokintaohjeet
Ruoat turvotetaan etukäteen.

Tarhaus
Kamilta löytyy loimia jokaiseen tarkoitukseen. Syksyllä käytössä sadeloimi, pikkupakkasilla kevyttoppaloimi ja sydäntalvella toppaloimi. Kuivatukseen ja kuljetukseen käytetään villaloimea.

Kilpailu- ja näyttelymenestys

Kami tulee kilpailemaan esteratsastuksessa
sekä PKK:n alaisissa näyttelyissä.

Porrastetut kilpailut

ERJ taso 0/9


VIRTUAALIHEVONEN  | KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI