Aloitussivu  •  Kartanon esittely  •  Ratsuhevosgalleria  •  Toiminta  •  Foorumi

KRJ:n alaiset tarinakoulukilpailut

Auburnin kartanolla järjestetään yksivuotissyntymäpäivän kunniaksi KRJ koulukilpailut tuotosluokin. Kilpailut pidetään kartanon kentällä ja verryttelyalueena käytetään derbyä. Tarina- ja piirrossuorituksille on omat luokkansa, jotta tuomarointi olisi helpompaa. Tehtävänanto on silti sama: Auburnissa ratsastetaan pukukilpailut, jossa tyylikkyys ratkaisee.


Kuka on kisapäivän It-girl tai mister handsome?

Piirrä tai kuvaile ratsukon asu - ja pyri näyttämään hyvältä! Koululuokat ratsastetaan elegantisti pukeutuen, ja tuomarit arvostelevat asun esteettisyyttä, harmoniaa ja tyylikkyyttä. Ratsastaja saa itse päättää, pukeutuuko pelkästään itse vai laittaako jotain erityistä myös hevoselleen. Perinteisissä halloween tai lasten kestit -tyylisissä naamiaisasuissa ei näitä kilpailuita voiteta. Vapauta sisäinen muotisuunnittelijasi ja pidä kilpailun kriteerit mielessäsi silti omaa makuasi noudattaen. Tervetuloa mukaan tyylikisaan!

Kilpailupäivä Keskiviikkona 11.07.2018
VIP Tiistaina 10.07.2018
Järjestyspaikka Auburn Estate    (AUBU5340)
Vastuuhenkilö Isabella Sokka (Cee, VRL-01288)
Tulosten ratkaisu Tarina/piirros (arvostelu)
Tuomarit Isabella & Amanda (VRL-01288 & VRL-08682)

Rajoitukset

- Ratsastajan VRL-tunnus on pakollinen, ratsun VH-tunnus on vapaaehtoinen
- Yksi hevonen voi osallistua kahteen luokkaan
- Luokkakoko 40 ratsukkoa, ratsastajalta 4 ratsua/luokka
- Tuotos ratkaisee, ja se tulee lähettää heti osallistumisen yhteydessä

Luokat

Tarinaluokat
Luokka 1. Helppo A - 2/40
Luokka 2. Vaativa B - 2/40
Luokka 3. Grand Prix - 1/40

Piirrosluokat
Luokka 4. Helppo A - 1/40
Luokka 5. Vaativa B - 1/40
Luokka 6. Grand Prix - peruttu

Osallistuminen

- Sähköpostiin auburninkartano@gmail.com
- Otsikko: KRJ tarina
- Muodossa:

Luokka
Ratsastaja (VRL-00000) - Ratsu VH-tunnus
Tarina tai piirros

Tulokset, tekstiluokat

Luokka 1. Helppo A (2 os.)

1. Inna (VRL-05322) - Banana Mania VH17-077-0015
Inna Paakkanen pukeutuu tummanharmaaseen barokkityyliseen pitkänmalliseen takkiin. Takissa on high low helma ja se sisältää paljon hienoja yksityiskohtia, kuten hopeista kirjailua. Kesän takia hihat ovat 3/4osaa, röyhelöillä hihansuissa - suuret mustat koristeelliset napit ja valkoinen ohut silkkiröyhelö kauluksen alla. Jalassa Innalla on mustat saappaat ja mustat ratsastushousut. Suurempiin kisaluokkiin tarkoitettu silinteri on saanut koristeita tyylikkäästi silkkinauhasta, parista sulasta ja timantista. Housuja ja saappaita lukuun ottamatta värisävyt pysyttelevät tummanharmaassa ja hopeassa, kasvoja koristaa pelkistetty tumma meikki.

Bansku kulkee musiikin tahdissa valkoisissa pinteleissä, kisahuovassaan ja kankisuitsissa sekä tietysti koulusatulan kanssa. Normaali kisaotsapanta on tällä kertaa jätetty kaappiin. Tilalle on löytynyt kuitenkin helmin ja timantein koristeltu otsapanta. Lisä koristetta tuo häntään tehty kaunis timanttiletitys. Onnea tuo harjan yhdessä kisaletissä oleva söpö valkoinen rusetti.

Tuomarin kommentti: Inna ja Bansku ovat todellakin panostaneet ja erottuneet. Helmiä sisältänyt otsapanta sinetöi luokkavoiton.

2. Aino Mattila (VRL-11253) - Priton King
Kirpun ja minun yhteisen historian ensimmäiset koulukilpailut sisälsivät mahdollisuuden pukeutua parhaimpiimme. Päätin valita tärkeän päivän pääväriksi arvokkaan preussinsinisen: valitsin kaapista kilpailutakiksi sen astetta sinisemmän ja kiedoin nutturan tyveen sinisen silkkinauhan. Housuina toimivat luonnollisesti vastapestyt ja juurisilitetyt puhtaanvalkeat kisahousut ja olinpa ostanut päivää varten myös uudet valkoiset hanskat. Kirppu sai satulan alle valkoisen kilpailuhuovan preussinsinisellä reunakirjailulla. Satulan ja huovan väliin lisäsin sinertävän lampaankarvaromaanin. Rautiaan kuvankaunis pää ei kaivannut lisäkoristeita, vaan puin ruunalle sen omat mustat anatomiset suitset. Olimme valmiina näyttämään potentiaalimme. Meistä kuultaisiin vielä.

Tuomarin kommentti: Klassisen tyylikäs valinta kilpailuasuksi, joka harmillisesti oli ehkä liiankin vaatimaton ja jäi tällä kertaa voittajan varjoon. Suuri salainen plussa budjonnyiratsusta!

Luokka 2. Vaativa B (2 os.)

1. Heidi N (VRL-01725) - Epione VH15-029-0315
Kauniin cremellon selässä oli ihmisen helppo hymyillä. Ratsastaja oli pukenut päällensä valkean mekon, joka laineili ihanasti ponin kehon ympärillä. Leveähelmaisen mekon päällä oli valkoinen viitta, joka ylettyi reilusti Epionen takapuolen ylitse. Viitta ja poni olivat kummatkin koristeltu tyylikkäästi luonnonvaraisilla kukkasilla. Heinätähtimöitä, humalaa, keltasauramoa, metsäapilaa, puistolemmikkiä ja tuomia. Ratsastajalla on myös päässään kukkaseppele, jossa koristekukat jatkoivat samaa linjaa. Katsojat yllättyvät, kun ratsukko suorittaa radan ilman satulaa tai suitsia, pelkän istunnan ja kaulanarun avulla. Varusteiden puuttumista ei kuitenkaan huomaa kilpailusuorituksesta.

Tuomarin kommentti: Ratsukko näytti satuhahmolta ja ratsastaja prinsessalta. Vaaleat sävyt ja luonnonkukat sointuivat ponin väriin kauniisti. Asu oli viittoineen kaikkineen kuitenkin liiallisen rajoilla, mutta päätyi tiukan luokan voittajaksi.

2. Markus (VRL-14433) - Winter v. Helmwald VH17-021-0225
Jonathanin olis pitänyt ehkä kertoo mulle hieman tarkemmin, minkälainen pukukisa oli kyseessä. Mulle pukukisa on pukukisa, ei juhla. Ja sen kyllä huomas. Muut ratsukot olivat tyylikkäitä ja kuin illallisjuhliin tälläytyneitä. Ja minä itse? Olin naamiaispuvussa.

Mä olin kieltämättä kisojen tyylikkäin prinssi, mutta se ei ollut tarkoitus. Koko suorituksen ajan pidin pään korkeella ja kannoin mun asun kuin kuninkaallinen, mut kuulin tirskuntaa kentän laidoilta ja hitto et hävetti. Kumarsin suorituksen päätteeksi tuomareille, joista toinen peitteli nauruaan kädellään. Häpeäisit.

Trailerilla heitin takin autoon ja pakkasin orin koppiinsa. En enää ikinä osallistuis Auburnissa järjestettäviin pukukisoihin.

Tuomarin kommentti: Markus häpeili komeaa prinssiasuaan ihan turhaan tässä kuninkaalliseksi muodostuneessa luokassa. Mies putosi toiselle sijalle siksi, että asua ei kuvailtu tarpeeksi.

Luokka 3. (1 os.)

1. Heidi N (VRL-01725) - Cazenovia Fall VH18-012-0016
Harmaa oli vallitseva väri ratsukon varusteissa. Jos tyylikäs pari olisi tullut eteen kiviaitaisilla nummilla, olisi vastaantulija voinut luulla astuneensa takaisin 1800-luvulle. Naistensatulassa istui nuori nainen korsetin muotoilemassa takissa, joka oli ihonmyötäinen aina lantiolle asti. Erillinen hame antoi sopivasti liikkumatilaa ja kaunis hopeinen medaljonki kaulalla viimeisteli asukokonaisuuden. Päässään ratsastaja piti korkeaa silinterihattua, jonka alle tämän ruskeat hiukset olivat sidottu kiinni. Toisessa kädessään ratsastajalla oli pitkä koulupiiska, joka toimi oikean pohkeen sijasta jalka-apuna hevoselle. Zevin ratsastushuopa oli paksu ja väriltään harmaa, kankisuitsien turpahihna muodosti X kirjaimen orin läsin päälle.

Tuomarin kommentti: Näyttävä kokonaisuus, joka toi tuulahduksen vanhoista ajoista. Harmaa väri toimi hyvänä tasapainottajana muuten mahdollisesti liian överissä asussa.

Tulokset, piirrosluokat

Luokka 4. (1 os.)

1. Anmari Franssi (VRL-05265) - Sinevan Apricot VH18-031-0190

Tuomarin kommentti: Mielettömän kaunis ja harmoninen kokonaisuus. Vihreän, beigen ja kultaisen yhdistelmä toimii täydellisesti ja ratsukko näyttää yksinkertaisesti tyylikkäältä.

Luokka 5. (1 os.)

1. Alexiina C. (VRL-02207) - JB Compassion VH17-031-0254
Harvemmin tulee pukeuduttua näin hyvin edes niihin parempiinkaan ratsastuskilpailuihin. Passionin kanssa päätimme panostaa sametinvihreään sekä kultaan. Tiara tuntui ehkä vähän jo yliprameilulta, mutten voinut olla jättämättä sitä pois, kun sellainen kerta oli tarjolla. Ihan omasta takaa asukokonaisuus ei ole, vaan vaatteet sekä varusteet (kuten kullatut jalustimet ja kuolaimet) ovat vain lainassa näitä kilpailuita varten.

Tuomarin kommentti: Vihreä, kulta ja rautias hevonen toimivat täydellisesti tässäkin! Onneksi ratsukot eivät olleet vastakkain samassa luokassa. Yksivärinen hevonen tasapainottaa ratsastajan "yliprameilua" hienosti.

Luokka 6. peruttu

---


Kiitokset kaikille osallistuneille! <3

KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI