Aloitussivu  •  Kartanon esittely  •  Ratsuhevosgalleria  •  Toiminta  •  Foorumi

Kartanon maneesit

Auburn Estatessa on kaksi maneesia, alkuperäinen maneesi I (Tammi-areena) sekä uudempi, usein kouluaidoilla kahtia jaettu maneesi II (Kastanja-areena). Maneesien välillä on useita kulkuja. Takaosasta ratsukot pääsevät kulkemaan maneesista toiseen, joskin tätä kulkua käytetään vain kilpailuiden aikaan. Myös yleisö pystyy liikkumaan katsomoiden välillä kahdesta kohdasta. Ovissa on suuret ikkunat, jotta toisen puolen tilanteen voi kurkistaa ennen siirtymistään. Kummassakin maneesissa noudatetaan samoja sääntöjä. Sisään tullessa vihelletään, oman hevosen jätökset sekä käytetyt esteet siivotaan ja hevosten kaviot puhdistetaan lähtiessä. Kaviot puhdistetaan, jotta maneesien hiekkaa ei katoaisi sekä päätyisi talliin ja karsinoihin. Puhdistusta varten kummankin maneesin sisääntulotilassa on useita kaviokoukkuja roikkumassa. Maneesit ovat kameravalvottuja. (Valvonta saattanee liittyä ilkivallan lisäksi sääntöihin ja Amandan harrastukseen vahdata niitä.)

Tammi-areena

Tammi-areena on maneeseista ensimmäinen ja varustelultaan sen mukainen. Katsomotilaa on enemmän, myös itäpäädyn yläkerrassa kahvioineen ja kanslioineen, minkä lisäksi maneesista löytyy erityisesti tuomareiden suosima patio. Pation kohdalla katsomon laidat ovat matalat, ja se on vuorattu useilla mukavilla istumatyynyillä ja vilteillä. Maneesi I on auburnilaisten käytettävissä, joskin joidenkin valmennusten aikaan myös tämä puoli saattaa olla varattu.

Kastanja-areena

Uudempi Kastanja-areena on käytöltään kartanon valmennus- ja verryttelymaneesi. Kastanja-areena on usein jaettuna kahteen osaan helposti siirrettävillä kouluaidoilla, ja takapäädyn B-osa (Paju) soveltuu erityisen hyvin juoksuttamiseen. Maneesi II:sta tallilaiset voivat varata omaan henkilökohtaiseen valmentautumiseensa. Ulkoseinällä ja päädyissä on suuria, koristeellisia peilejä treenaamisen avuksi. Maneesin takapäädyn länsiovi ei ole tavanomaisesti käytössä, mutta A-osan (Varpu) ollessa varattuna yksityiseen valmennukseen, on siitä järkevämpää kulkea häiritsemisen sijaan. Silloin, kun Kastanja-areenalla ei ole varauksia, saa sitä käyttää maneesi I:n tapaan vapaasti. Katso maneesin varaustilanne foorumiltamme.


Maneesien pohjakuvat

Valitettavasti kuvat eivät ole mittakaavassa, vaan suuntaa-antavia.
Tammi-areena on kooltaan 70 x 23 m, Kastanja 74 x 23 m.

Toinen kerros

Toisesta kerroksesta näkee koko Tammi-areenalle suuren päätylasin ansiosta. Kahviotoimintaa yläkerrassa on ainoastaan kilpailuiden ja tapahtumien aikaan. Kulku tallivintille on useimmiten lukossa, henkilökunnalla on oveen avaimet.

Tapahtumien aikaan yläkerran pöytäryhmät ovat ensisijaisesti varattuina kahvion asiakkaille. Wc-tilat on näennäisesti jaettu miehiin ja naisiin, mutta tilat ovat yhteydessä toisiinsa. Kummallakin puolella wc-tiloja on viihtyisät sohvaryhmät ja tilavat marmoritasot. Niin sanotulla naisten puolella on myös yksi isompi wc, joka soveltuu lastenhoitoon.

Taustakuvat

Tammi-areenasta on vapaasti käytettäviä taustoja siinä tapauksessa, että hevosesi kävi maneesissamme jonkin todellisen virtuaalitapahtuman merkeissä. Kuvissa olevia copyrighteja ei saa poistaa. Taustoista kolmas (© Lynn) on huomattavasti kauempaa kuin kaksi muuta.

   

KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI