Aloitussivu  •  Kartanon esittely  •  Ratsuhevosgalleria  •  Toiminta  •  Foorumi

JB Mirameir  "Mina"

JB Mirameir
suomalainen puoliverinen, 175 cm
tamma, vaaleanrautias (ee/aa)
s. 01.08.2017, 7-vuotias

taso Int I, 80 cm
kouluratsu (tavoite Int II)

Fn -arvonimi

VH17-031-0439 / PKK2335, Omistaja: Isabella Sokka (VRL-01288), Kasvattaja: Järnby  
Jälkeläiset (2)

s. 27.01.2018, fwb-o. Kallan Blackthorn, i. Rägbys Vociferous
s. 28.09.2018, fwb-o. Kallan Mauvelous, i. JB Melancholy

"Tuntui näin pienenä ihmisenä, kuin olisi vähintään mount Everestille kiivennyt. Pitkien alkukäyntien ja muutaman säikkyloikan jälkeen aloin kerätä ohjia kevyelle tuntumalle ja ruveta tunnustelemaan mites tämä tamma oikein toimiikaan. Olin varmuuden vuoksi laittanut pienet pallopääkannukset jalkaan, jos tamma sattuisikin olemaan tahmea, mutta nyt se vaikutti enemmänkin erittäin innokkaalta. Tai sitten se johtui vain mörköpäivästä."
– Gabriella Stern, Minan vuokraaja 19/11/17

Mina on nuori ja persoonallinen tamma. Pääsääntöisesti se on lempeä ja rauhallinen, mutta toisinaan tamma pelkää lähes kaikkea. Kammotuskohtaus saattaa iskeä yllättäen, jollon Mina alkaa päristä levottomana ja hyppiä sivuille. Hienohelma suhtautuu pesuun joskus epäillen, joskus välinpitämättömästi. Sama juttu vesilätäköiden ja kentän reunaan yhtäkkiä ilmaantuneen takin kanssa - joskus tamma säikkyy, joskus ei. Minan kanssa elämä onkin aina vähän jännittävää. Ison rautiaan olemuksesta oikein huokuu, että se tietää arvonsa ja kykynsä. Jos hevonen voisi olla ylimielinen, niin Mina olisi. Muiden hevosten seurassa Mina käyttäytyy yleensä täysin neutraalisti, mutta poikkeuksiakin esiintyy. Poikkeuksien takia tammalle laitetaan kilpailuissa häntään punainen rusetti.

Ratsastaessa Mina on yleensä rauhallinen, jopa tahmea. Isoliikkeinen tamma vaatii huolelliset verryttelyt, eikä se edes jaksa innostua liian helpoista tai tylsistä tehtävistä. Ratsastaja joutuu ratsastamaan vahvalla pohkeella, mahdollisesti raippaa tai kannuksia käyttäen. Mina on kuitenkin palkitseva ratsastettava. Kun tamman moottorin saa kertaalleen käyntiin, on lopputunti pelkkää ruusuilla tanssimista. Liikkuessaan irtonaisesti Mina on todella näyttävä. Askellajit ovat vahvoja, mutta etenkin laukka vaatii neidon koolle sopivan vauhdin pyöriäkseen todella. Hypätessä Mina-parka on melko kömpelö. Tamma kuitenkin ylittää pikkuesteitä oikein mielellään, aina korvat höröllään. Maastossa Mina on reippaampi ja sopivan varmajalkainen, mutta jonkun verran säikky. Satunnaisella hyppäämisellä sekä maastoilulla rautiaan kaunottaren mieli saadaan pidettyä virkeänä, joten harjoittelu pyritään pitämään monipuolisena. Minaa on tarkoitus ratsuttaa eteenpäin ja tamman kanssa tavoitellaan Intermediate-tasoja kahdeksanteen ikävuoteen mennessä.

Historia

Ostin Minan, sillä Amanda oli alkanut täyttää tallia omilla hevosillaan vähän turhankin määrätietoisesti. Mina ei kuitenkaan ollut heräteostos, vaan sattumalta eteen osunut löytö, jonka ostoa Isabella punnitsi tarkasti. Lyhyehköä perijätärtä huoletti tamman koko. Isabellan aiemmat ratsut ovat olleet säkäkorkeudeltaan 150-165 cm, kun vahvarakenteinen Mina mitattiin 175-senttiseksi. Jokin tamman ystävällisessä katseessa ja kauneudessa kuitenkin viehätti. Vasta nelivuotias Mina oli ratsutettu kasvattajansa toimesta ja tamma oli pienestä jähmeydestään huolimatta vaikuttava ratsastettava. Liikkeet olivat isot, mutta mielettömän hienot. Jähmeys saattoi laittaa ratsastajan tavallista enemmän töihin, mutta vastapalvelukseksi tamma oli nöyrä ja kuuliainen. Isabella ei tiennyt koeratsastuksen jälkeen, mikä isossa koulutammassa lopulta viehätti. Ehkä erilaisuus energisiin ja ketteriin kenttä- ja estehevosiinsa verrattuna. Mina oikein huokui luotettavuutta ja voimaa, sekä näyttämisenhalua.

Lopullisesti ostopäätöksen ratkaisi kauniin vaalean tamman sukutaulu. Auburnissa oli kaiken vuokraus- ja yksityistoiminnan lisäksi tarkoituksena jättää jälkeen jotakin pysyvää. Hevoskasvatukseen tarvitsimme siitostammoja, ja Isabella oli lähtenyt etsimään monipuolisia sukuja. Minan emä ei vakuuttanut perijätärtä muuten kuin omilla muotovalioansioillaan, mutta isänpuoleinen suku kiinnitti huomion. Mina oli suomalainen puoliverinen, jonka perimässä virtasi brittiläistä ja norjalaista verta. Tamman olemuksesta ja ihanteellisesta rakenteesta päätellen jalostus oli tuottanut tulosta. Onneksi Järnbyn Anne suostui myymään nuoren kasvattinsa Auburniin, sillä hymyillen kauppakirjoja allekirjoittaessaan Isabella tiesi, että Mina tulisi vielä jättämään todella hienoja kouluvarsoja Auburnin mainetta kasvattamaan.

Sukutaulu
Emälinja: Silverlode Blood Ties - Pramdisha Mol
isä FBL Surtur
fwb, rtkm, 178 cm
PP-MVA
ii. Samson Who
ewb, rt, 172 cm
KTK-II
iii. Still Missing (EVM)
ewb, rt, 172 cm
iie. Spartania Ye (EVM)
ewb, rn, 169 cm
ie. Ragnarok Rinna
nwb, mkm, 167 cm
KERJ-I, ERJ-I
iei. Radon (EVM)
nwb, rnkm, 168 cm
iee. Ragni (EVM)
nwb, mrn, 163 cm
emä Silverlode Blood Ties
fwb, rt, 173 cm
PP-MVA
ei. Blood Sucker
fwb, rn, 176 cm
eii. Sucker Punch (EVM)
fwb, m, 176 cm
eie. Bloodsugar (EVM)
fwb, rn, 171 cm
ee. Pramdisha Mol
fwb, rt, 171 cm
eei. Melber Peer (EVM)
fwb, rt, 173 cm
eee. Carenitie F (EVM)
fwb, rn, 167 cm


Hoito-ohjeet
Minan päiväkirja
Hoitaja: Märta Merenheimo

Ruokintaohjeet

Tarhaus
Laiduntaa kesän tammojen ja ruunien kanssa. Pahoilla sadekeleillä sadeloimi, muuten ilman loimea. Pakkasella toppaloimi. Kuivatukseen ja kuljetukseen tarvittaessa villaloimi.

Varustekaappi
Minan varusteiden sävy on vanha roosa. Tammalla on oma koulusatula, suitset nivelkuolaimilla sekä erikseen kanget vaativia koululuokkia varten. Maastossa ja derbykentällä käytössä korvahuppu.

Hypätessä ja maastoon tammalle laitetaan suojat joka jalkaan. Linimenttiä ja pintelit raskaan treenin jälkeen.

Näyttelymenestys

Finest-arvonimi myönnetty 11/18

04) "Kaunisilmeinen, hyväleimainen ja sopusuhtainen kookas tamma. Takajalkojen asento syvällä rungon alla ei ole imartelevin."

01) 22.06.18 PKK - Zen - Lv-tammat, tuom. Pölhö - EO-sert
02) 25.06.18 PKK - Kesäkimara I - Lv-tammat, tuom. Anne - EO-sert
03) 01.07.18 PKK - Auburn - Hevostammat, tuom. Elisa - EO-sert
04) 08.09.18 PKK - DS-talli - Hevostammat, tuom. Lynn - EO-sert
05) 19.12.18 PKK - Purtsila - Koulutammat, tuom. Tiia - HY
06) 30.12.18 PKK - DS-talli - Pv-tammat, tuom. Kaneli - EO-sert

Kilpailumenestys

Porrastetut kilpailut
KRJ taso 10/10

KALLA CUP

22.12.17 Koulu - Grande Finale - Helppo A - 6/8, 60,741 %
13.04.18 Koulu - Kevätkarnevaali - Helppo A - 9/11, 61,786 %
29.06.18 Koulu - Anniversary - KN Special - 4/5, 60,357 %
29.06.18 Koulu - Anniversary - Vaativa B - 6/6, 58,125 %

Ominaisuuspisteet
(VH-profiili)

Kuuliaisuus ja luonne: 2818.31 p.
Tahti ja irtonaisuus: 2933.00 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 8.05 p.
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 423.00 p.
Nopeus ja kestävyys: 219.81 p.

VIRTUAALIHEVONEN  | KAIKKI © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI