UBURN ESTATE

Rosengårds Kamila

Rosengårds Kamila
kutsutaan nimellä Kami

suomenpuoliverinen, 164 cm
tamma, musta (Ee/aa)
s. 07.02.2018, 7-vuotias

esteratsu, kilpailukäytössä
tavoitetaso 140–150 cm

EV-I, Oiva Tamma

VH19-031-0006 / PKK2966    OMISTAJA: Isabella Sokka (VRL-01288)    KASVATTAJA: Rosengårdin kartano (VRL-05265)      Kotitalli: Auburnin kartano  

Kami on lempeä ja miellyttävä, sellainen kovin harmiton hoidettava. Vielä ei ole tullut vastaan hoitotoimenpidettä, joka olisi ollut Kamille täysin ylitsepääsemätön. Se on asiallinen ja pääosin rauhallinen, eikä koskaan rynni taluttaessa. Kamissa on silti kilpahevosen verta, joten kotiolojen ulkopuolella käytös sähköistyy aavistuksen. Neiti harmaavarpunen muuttuu reippaammaksi ja valppaammaksi, mutta säilyttää järkevyytensä. Lastaaminen ottaa joskus aikansa, mutta kaverihevosen perässä koppiin tallustetaan useimmiten ihan tyytyväisinä. Matkustajana Kami on rauhallinen, ja se onkin kaikkensa varsin toimiva kilpakumppani.

Ratsuna nuori Kami-neiti vielä hakee sitä parasta potentiaaliaan. Sileällä neitokainen on rento ja huoleton ratsu: katselijoille ehkä jopa mitäänsanomaton. Tamma kuuntelee painoapuja kiltisti ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Liikkeet eivät ole mitenkään erityisen hohdokkaat, eikä tavanomaisessa treenissä vauhti huumaa päätä. Esteillä Kami kuitenkin syttyy. Se on innokas hyppääjä, jonka elastisuus ja kantokyky ilmaantuvat kuin tyhjästä hyppytunnilla. Koko tamman olemus kokee ryhdistymisen ja korvat kääntyvät reippaaseen höröön.

Hyppääjänä Kamila on tarkka ja teknisesti hirveän hyvä. Sen jalat ovat nopeat ja takaosa ja selkä vahvoja. Esteillä korostuu kuitenkin myös tamman varovainen puoli: ihan mitä tahansa se ei ylitä. Jos lähestyminen on oikein huono, tamma kieltää herkästi. Innostaan huolimatta Kami ei varsinaisesti kuumene, vaan kuuntelee kyllä pidätteitä radallakin. Ratsastettavuus on äärimmäisen hyvä, mutta itsestään tamma ei osaa ponnistuspaikkoja katsoa (ainakaan vielä). Maastossa Kami ei ole pomminvarma, vaan ehkä perusvarma. Sen kanssa uskaltaa kuitenkin lähteä.

Sukutaulu

Emälinja (EVM): Rosengårds Karro - Rosengårds Keela - Rosengårds Kenna

isä Cool Vibes (EVM)
holst, prt, 172 cm
ii. Formal Manner (EVM)
holst, rt, 165 cm
iii. False Vibes (EVM)  holst, rt, 165 cm
iie. Klashoffs Ulrike (EVM)  holst, rt, 165 cm
ie. Gloria v.d. Edelfort (EVM)
holst, prn, 167 cm
iei. Galant v.d. Edelfort (EVM)  holst, rt, 165 cm
iee. Glorinalia (EVM)  holst, rt, 165 cm
emä Rosengårds Karro (EVM)
fwb, prn, 167 cm
ei. De Hero (EVM)
fwb, rnkm, 167 cm
eii. Sensations (EVM)  xx, rn, 169 cm
eie. Hera (EVM)  hann, rtkm, 167 cm
ee. Rosengårds Keela (EVM)
fwb, tprn, 166 cm
eei. Cerro II (EVM)  swb, mrn, 170 cm
eee. Rosengårds Kenna (EVM)  fwb, prt, 165 cm

Jälkeläiset (1)

Astutettu holst-ori Quentin Quirella 08/2021

KALLAN CALIGINE FF   fwb-tamma, s. 29.09.2019
i. Calaggio KTK-II, omistaja I. Sokka (VRL-01288)

Sukutietoa

Kamin isä Cool Vibes on Suomessa ensimmäisellä astutuskaudellaan suurta kiinnostusta herättänyt holsteinintuliainen. Saksasta Suomeen nuorena muutamaksi kaudeksi astumaan saapuneella orilla ei ole vielä merkittävää jalostusnäyttöä. Kami edustaa orin ensimmäistä ratsutettua polvea, joskin varsa-arvosteluissa ja ikäluokkakilpailuissa orin jälkeläiset ovat pärjänneet erinomaisesti. Komea, suurikokoinen punarautias ori tulee menestyneestä estesuvusta, jonka ansiot ovat erityisesti juuri suorituspuolella. Cool Vibes on sittemmin palannut Keski-Eurooppaan, jossa se kilpailee esteratsastuksen kansainvälisellä tasolla. Luonteeltaan ori on hoitaessa sähäkkä, ratsuna reipas sekä vaihtelevassa kuuliaisuudessaan haastava. Esteillä orin vahvuuksiin kuuluu erinomainen hyppytekniikka sekä voimakas laukka.

ii. Formal Manner oli rautias, hyvin hyppäävä siitosori. Holstein-kantakirjaa edustava ori oli rakenteeltaan tiivis ja raamikas; orin pää oli kuiva ja ilmeikäs. Luonteeltaan Formal Manner oli energinen, orimainen ja jokseenkin kuumuva. Orin liikkeet eivät olleet mitkään erityiset, mutta hypätä se osasi. Jälkeläisiä ori on jättänyt reilut parikymmentä kappaletta.

ie. Gloria v.d. Edelfort oli nuorempana esteitä kilpaillut, mutta sittemmin loukkaantunut punaruunikko holsteiner-tamma. Gloria oli Edelfortin ratsutilan kasvatti useammasa polvessa, ja tamma viettikin koko elämänsä kasvattajansa omistuksessa. Gloria oli alkuun kilpailu­leasingissä lahjakkaalla, nuorella saksa­lais­ratsas­tajalla, mutta vakava hankosidevamma sinetöikin uran siitostammana. Glorialla oli erittäin miellyttävä luonne ja tyypillinen estelinjaisen ratsun rakenne.

Kamin emä Rosengårds Karro on kasvattajatilansa Rosengårdin kartanon useamman polven kasvatti. Karro on väritykseltään suorastaan syvänpunainen ruunikko, joka aivan ehdottomasti osaa hypätä. Tamman punaisuus periytyy emälinjaa pitkin, samoin kuin linjalle tyypillinen, aavistuksen kyömy pää. Karro on tunnettu kartanon nykyisen isäntäparin, Arnen ja Susannen, ainoan pojan Alexanderin kilpahevosena. Nykyään tamma on kilpailueläkkeellä ja varsonut kolme kertaa Kamin lisäksi.

ei. De Hero oli Rosengårdien pitkäaikaisessa omistuksessa toimien tilan jalostusorina. Ori lopetettiin jouluna 2018 vanhalla iällä puhjenneen ähkyn vuoksi (lue tarina). Hero jätti kuitenkin jälkeensä erittäin vakuuttavat suoritus- sekä jälkeläisnäytöt. Komea kimo ori oli tyypiltään jalo urheiluhevonen ja sen olemus oli ylpeänpuoleinen, mutta erityisen kovaluontoinen tai hankala se ei ollut. De Heron jälkeläiset ovatkin kautta linjan olleet selväpäisiä ja asiallisia käsitellä, mikä tuntuu periytyneen aina Kamille asti. Virtuaali­maailmassa De Hero vaikuttaa myös toisen rosen­gårdilais­tamman suvussa: Hero on myös Rosengårds Trinketin emänisä.

ee. Rosengårds Keela oli Karron tavoin kartanon oma kasvatti. Tamma lopetettiin samana päivänä De Heron kanssa vanhuuden vaivojen vuoksi. Ulkoisesti Keela muistutti jälkipolviaan Karroa ja Kamia: kyömy pää, melko mitäänsanomaton olemus sekä kaunis punainen sävy - joskin varsaansa Karroa tummempana. Hyppääjänä Keela oli niin ikään lahjakas. Tammalla oli mieletön työmoraali, kuuliaisuutta, voimaa ja taitoa. Erinomaisten käyttöominaisuuksiensa vuoksi tamma otettiin siitoskäyttöön, jonka rinnalla se ehti kilpailla muutamia kertoja itsekin. Keela eli varsin vanhaksi ja jätti kuusi jälkeläistä, jotka ovat kaikki osoittautuneet laadukkaiksi estehevosiksi.

Kaikki kilpailu- ja arvostelutulokset

Hoito-ohjeet & varusteet

Kamin päiväkirja
Hoitajaa ei oteta
Päiväkirjamerkinnät
01) 28/09–03/10/2018 Arkielämää: Hevosnäytöt / koeratsastus / kilpailuharjoitus, kirjoittanut omistaja  
02) 18/01/2019 Arkielämää: Oma Kamila, kirjoittanut omistaja  
03) 27/01/2019 Valmennusmerkintä: Krapulakuolema, joka ei onneksi johtanut kuolemaan, kirjoittanut omistaja  
04) 09/02/2019 Valmennusmerkintä: "Kyllä esteratsastajatkin voivat ratsastaa", kirjoittanut omistaja  
05) 07/03/2019 Valmennusmerkintä: Lisää valmentautumista, kirjoittanut omistaja  
06) 20/07/2019 Arkielämää: Päivävierailulla, kirjoittanut omistaja  
07) 20/10/2019 Arkielämää: Vaappumista, kirjoittanut omistaja  
08) 07/11/2019 Kuvamerkintä: Prinsessa, tehnyt tallimestari  
09) 28/03/2020 Kilpailumerkintä: Paluu kilpakentille, kirjoittanut omistaja  
10) 04/05/2020 Kilpailumerkintä: Hannaby Hanami Veckan: Markarydin miehet (Juuso & Rasmus), kirjoittanut omistaja  
11) 05/05/2020 Kilpailumerkintä: Hannaby Hanami Veckan: Markarydin miehet (Arne), kirjoittanut omistaja  
12) 14/12/2020 Valmennusmerkintä: Alexanderin valmennus, kirjoittanut omistaja  

Päiväkirjagalleria

Kami & Ellie Power Jumpissa 2021, kuva © Ellie von B.

PALKINTOKAAPPI

(KILPAILUTULOKSIIN)

                   

VIRTUAALIHEVONEN | KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017– | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI