Auburnin kartano - Hallikauden kilpailutiedote

Pysäköinti ja saapuminen

Kallan kylä sijaitsee virtuaali­sessa Etelä-Suomessa. Navigointi­ohjeet löydät useimmista kartta­ohjelmista (Google Maps, HERE, TomTom) suoraan nimellä "Auburnin kartano" tai "Auburn Estate", osoitetta (Kastanjantie 1, Kalla) ei välttämättä tarvita. Pysäköinti­alueemme on selkeästi merkitty ja tilava, ja kilpailuiden aikaan se on varattu trailereille ja hevos­kuljetus­autoille. Henkilö­autot pyydetään jättämään ensi­sijaisesti hiekka­parkkiin Kastanjan­tielle hieman ennen talli­aluetta, tarvittaessa tien­varteen, jotta lähin parkki­alue rauhoittuu hevosten käsittelyä varten. Katso aluekartta.

Kilpailukanslia, buffet ja wc-tilat

Kilpailu­kanslia sekä buffet sijaitsevat maneesin ylä­kerrassa, tallin puoleisessa päädyssä. Kanslia ja buffet avautuvat noin tuntia ennen ensimmäisen luokan alkua ja ovat avoinna koko kilpailu­päivän. Kanslian yhteydessä toimii kuuluttamo, ja sieltä noudetaan myös kaikki palkinnot. Wc-tilat löytyvät sekä maneesin ylä- että ala­kerrasta. Ylä­kerran lasitetusta kahviosta on erin­omainen näkymä alas areenalle. Buffetista huolehtii yhteis­työ­kumppanimme Koivun Majatalo. Kaikki tuotteet, snacksejä lukuun ottamatta, on valmistettu samana päivänä tuoreista, koti­maisista raaka-aineista.

Verryttely- ja kilpailualueet

Kilpailut ratsastetaan kauttaaltaan hallissa. Rata­esteillä ja halli­maasto­esteillä kilpaillaan Tammi-areenalla, verryttely tapahtuu viereisen Kastanja-areenan puolella, ja turvallista kulkua varten Tammi-areenan pääty on aidattu koulu­aidoin siitä, missä maneesit yhdistyvät. Maneesien väliset liuku­ovet hevosten kulkua varten on koko kilpailuiden ajan avattuna. Myös yleisö, erityisesti verryttelyjä seuraavat kilpailu­hoitajat, pystyvät liikkumaan katsomoiden välillä. Tammi-areenan pää­ovea ei käytetä este- ja kenttä­kilpailuiden aikana lainkaan, vaan ratsukoiden kulku omaan suoritukseen tapahtuu Kastanja-areenan kautta. Pari seuraavana lähtö­vuorossa olevaa pääsee valmistautumaan Tammi-areenan puolelle ja ennen ensimmäisiä startteja kaikki pääsevät tutustumaan kilpailu­maneesiin ratsain. Myös kartanon hiekka­kenttää saa käyttää halutessaan verryttelyyn ja läheisillä hiekka­teillä saa ratsastaa. Kilpailu­kuulutukset kuuluvat myös parkki­paikalla ja kentällä.

Koulu­ratsastuksessa luokat 1–3 (kentässä luokkien 1–2 koulukoe) kilpaillaan Kastanja-areenalla ja luokat 4–7 (kentässä 3–4) Tammi-areenalla saman­aikaisesti, sillä startteja on paljon ja suoritukset ottavat aikansa – pisimmissä ohjelmissa arvioidusti jopa seitsemän minuuttia per ratsukko. Koulu­radat sijaitsevat maneesien etu­osissa, taka­päädyissä on verryttely­tilaa. Kummankin areenan verryttelyihin kuljetaan Kastanja-areenan sivu­oven kautta, pää­ovet ovat käytössä vain radan jälkeen hallista poistumiseen.

   

Auburnin aluekartta
Tutustu maneeseihimme tarkemmin

Ratapohjat ja esteet

 

Perusrata, rataesteet pe 26.11. & pohjana kentän estekokeelle, su 21.11. luokat 3–4
1. Koivulankku (sponsori: Koivun Majatalo, kuvassa alla) | 2. Power Jump 2019 -viuhka | 3A (pysty) & 3B (okseri). Auburn Estaten kastanjasarjaeste | 4. Sateenkaarilankku | 5. Sokka Luxuries -sponsorieste (kuvassa alla) | 6. Suomi-pysty | 7. Pitsihattara-okseri | 8. Kartanomuuri | 9. Esteluokka 1: pysty; esteluokat 2–4 & kenttäluokka 3: Pasific Ocean -vesieste (lyhyt); esteluokat 5–7 & kenttäluokka 4: Atlantic Ocean -vesieste (pitkä, kuvassa alla) | 10. Peikonlehti-pysty | 11. Ruusumeri-pystyeste (sponsori: Kallan Kukka & Ruukku, kuvassa alla) | 12. Blue Moment -okseri

Uusintarata, rataesteet pe 26.11. & pohjana kentän estekokeelle, su 21.11. luokat 1–2
1. Koivulankku (sponsori: Koivun Majatalo, kuvassa alla) | 2. Sokka Luxuries -sponsorieste (kuvassa alla) | 3A (pysty) & 3B (okseri). Auburn Estaten kastanjasarjaeste | 4. Kartanomuuri | 5. Peikonlehti-pysty | 6. Suomi-pysty | 7. Pitsihattara-okseri | 8. Ruusumeri-pystyeste (sponsori: Kallan Kukka & Ruukku, kuvassa alla) | 9. Blue Moment -okseri

Kenttäratsastuksessa esteiden ja hyppyjen määrä tason mukaan; pohjana ylemmät radat, plus-miinus este tai kaksi.

     

Kenttäratsastuksen osakokeet

Koulukoe (ensimmäinen osakoe)

Luokka 1. Harrasteluokka: Helppo C
Raviosuudet saa ratsastaa myös keventäen. Rata B (20x40m).
Luokka 1. Tutustumisluokka: Helppo C
Raviosuudet saa ratsastaa myös keventäen. Rata B (20x40m).

Luokka 2. Helppo: Helppo B
Lyhyt pätkä vastalaukkaa, ei pohkeenväistöä. Rata A.
Luokka 2. CIC1: Helppo A
Pohkeenväistöjä, ei koottuja askellajeja tai taivutusväistöjä. Rata A.

Luokka 3. CIC2: Helppo A
Avotaivutus, laukanvaihto käynnin kautta, kootut askeleet. Rata A.

Luokka 4. CIC3: Vaativa B
Sulkutaivutus, laukanvaihdot askeleessa. Rata A.

Hallimaastoestekoe (toinen osakoe)

Kokeiden kuvaukset alempana sivulla.

Virhepisteet
1. kielto: 20 vp
2. kielto: 20 vp (yht. 40 vp 1. kiellon päälle)
3. kielto: hylkäys
Ihanneajan ylitys: 0,4 vp jokaista alkavaa sekuntia kohden

Harraste- ja tutustumisluokissa sakotetaan myös liian lujasta vauhdista:
- Näissä luokissa maaliin saa tulla 20 sekuntia ennen ihanneaikaa
- Tätä nopeammasta ajasta 0,4 vp jokaiselta liian aikaiselta sekunnilta

Rataestekoe (viimeinen osakoe)

Luokka 1. Harrasteluokka: re. 80 cm
8 hyppyä, yksi kaksoissarja.
Luokka 1. Tutustumisluokka: re. 90 cm
9 hyppyä, yksi kaksoissarja.

Luokka 2. Helppo: re. 105 cm
10 hyppyä, yksi kaksoissarja.
Luokka 2. CIC1: re. 115 cm
12 hyppyä, yksi kaksoissarja ja yksi kolmoissarja.

Luokka 3. CIC2: re. 120 cm
13 hyppyä, yksi kaksoissarja ja yksi kolmoissarja.

Luokka 4. CIC3: re. 125 cm
14 hyppyä, yksi kaksoissarja ja yksi kolmoissarja.

Virhepisteet
Puomin putoaminen: 4 vp
1. tottelemattomuus (yleisimmin kielto tai voltti): 4 vp
2. tottelemattomuus: hylkäys
Enimmäisajan ylitys: 1 vp jokaista alkavaa sekuntia kohden
Maastoestekokeiden kuvaukset tasoittain

Yleisesti: ihanneajat maltillisia, jotta ratsukoita ei kannustettaisi liikaan riskinottoon. Ahtaan tilan vuoksi osa radan esteistä on kahteen suuntaan hypättäviä.

Luokka 1. Harrasteluokka: me. 80 cm
Radan pituus 800 m, hyppyjä 12. Vain helppoja, luonnollisia ja hevoselle houkuttelevia maastoesteitä.
Luokka 1. Tutustumisluokka: me. 90 cm
Radan pituus 800 m, hyppyjä 14. Risujen kanssa esteet max. 100 cm. Yhä tutustumista lajin pariin, pääosin helppoja esteitä. Joitakin yhdistelmiä (max. 2 estettä) ja suhteutettuja välejä. Muutama kapeampi sekä luonnottomampi este.

Luokka 2. Helppo: me. 100 cm
Radan pituus 950 m, hyppyjä 17. Risujen kanssa esteet max. 120 cm. Pääosin helppoja esteitä, joitakin yhdistelmiä (max. 2 estettä) ja suhteutettuja välejä. Estetyypeissä enemmän vaihtelua sekä teknisempiä tehtäviä.
Luokka 2. CIC1: me. 110 cm
Radan pituus 1100 m, hyppyjä 20. Risujen kanssa esteet max. 130 cm. Pyrkii johdattelemaan kohti kansainvälisiä kilpailuja: ensimmäinen taso, jossa painopiste kääntyy ratsukon kouluttamisesta testaamiseen. Tehtävät mutkikkaampia ja yhdistelmäesteitä lisää. Vähemmän palautumisesteitä, enemmän suhteutettuja esteitä, mutta edelleen tilaisuus oppia.

Luokka 3. CIC2: me. 115 cm
Radan pituus 1200 m, hyppyjä 22. Risujen kanssa esteet 135 cm. Teknisesti vaativampia tehtäviä, jotka pohjautuvat yhden tähden kisojen tuomiin kokemuksiin. Valmistelee ratsukoita kolmen tähden kilpailuihin sekä mestaruustasolle.

Luokka 4. CIC3: me. 120 cm
Radan pituus 1300 m, hyppyjä 24. Risujen kanssa esteet 140 cm.Kokeen painopiste muuttuu kouluttavasta testaavaksi: taso testaa ratsukon taitoa, tarkkuutta ja kapasiteettia. Entistä teknisempiä tehtäviä sekä enemmän yhdistelmäesteitä (myös katsojia ajatellen!). Ei kuitenkaan liian haastavia tehtäviä, sillä vasta CIC4-taso on äärimmäinen maastokoe, jossa testataan jo ratsastajan ja hevosen itseluottamusta. Neljän tähden kilpailuja järjestetään vain kansainvälisinä, mutta Kalla CUP:n kolmen tähden maastokoe pyrkii valmistamaan ratsukoita näihin kaikkein vaikeimpiin kilpailuihin.

Hevostarkastukset

Koska Kalla CUP:n kenttäkilpailut järjestetään pitkässä muodossa (kolmipäivisinä, maastokokeet tosin lyhyinä ratoina), on kilpailuissa kaksi hevostarkastusta.

Kilpailueläinlääkäri, kallalainen Merja Niiranen, tarkastaa hevoset ja niiden liikkeet ennen kilpailuiden alkua (1. tarkastus) sekä rataestekokeen aamuna (2. tarkastus).

Hevosten täytyy olla terveitä osallistuakseen kilpailuun, ja toisessa tarkastuksessa niiden tulee olla riittävän palautuneita edellispäivän maastokokeesta. Liikkeiden tulee olla täysin puhtaat.

Tulosten ratkaiseminen

Lopullisen kilpailun voittaa se ratsukko, jonka yhteis­virhe­pisteet ovat pienimmät. Koulu­kokeen virhe­pisteet lasketaan kaavalla 100-ratsukon saamat prosentit. Koulu­virheisiin lisätään maasto­kokeesta ja este­kokeesta kertyneet virhepisteet.

Mikäli kahdella tai useammalla urheilijalla on tasatulos, voittaja on:
a) Se urheilija, jolla on maastokokeen paras tulos estevirheiden, aikavirheiden ja maastokokeesta mahdollisesti saatujen muiden virhe­pisteiden huomioimisen jälkeen.
b) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jonka aika maastokokeessa on lähinnä ihanneaikaa.
c) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jolla on parempi estekokeen tulos este- ja aikavirheiden huomioimisen jälkeen.
d) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jolla on esteratsastuskokeen nopein aika.
e) Mikäli tulos on edelleen tasan, se urheilija, jolla on parhaat yhteenlasketut yleisvaikutelmapisteet kouluratsastuskokeessa.
f) Mikäli tulos on edelleen tasan, tasatulos on kilpailun lopputulos.

LÄHTEET
Green eventer (2013). Esittelypostaus: Kenttäratsastus.
Soiluva, Johanna (2017). Kenttäratsastuksen lyhyt oppimäärä IV.
SRL (2021). Kenttäratsastuksen kilpailusäännöt.
SRL (2021). Maastoratojen suunnittelu maneesiin.
SRL (2018). Maastoradan rakennusopas.

 

Karsinat, hoitopaikat ja majoitus

Vain yhtenä päivänä kilpailuihin osallistuvat hevoset pyydetään hoitamaan trailereiden/ kuljetus­autojen luona, joskin pihan puomeja saa hyödyntää varustamisessa. Vettä, kylmää ja lämmintä, saa maneesin ulko­seinän sekä tamma­tallin sisäpihan vesi­pisteiltä. Hevosten taluttelu hoidetulla nurmellamme ei ole suotavaa, vaan mieluummin talli­alueesta poispäin. Parkki­paikalta lähtee rauhallinen hiekka­tie kohti tallimme omistamia laitumia sekä maastoja, suosittelemme esimerkiksi sen käyttöä tai ratsastus­puiston suuntaa auto­liikenteeltään vilkkaammaan Kastanjantien sijaan.

Kahtena tai useampana päivänä kilpailevat, kauempaa tulevat ratsut voivat majoittua läheiselle Kallan raviradalle, jossa hevoset tulee hoitaa kilpailuiden ajan oma­toimisesti (ruokinnat, karsinan siivous jne.). Talleissa on pesu­paikkoja, karsinat ovat kiinteitä ja pienen tarhankin saa halutessaan käyttöönsä. Matkaa Auburniin on ravi­radalta n. 3–4 kilometriä.

Kauempaa saapuvien ratsastajien majoittumiseen suosittelemme yhteis­työ­kumppaniamme Koivun maja­taloa. Maja­talo sijaitsee maan­tien varrella reilun kolmen kilometrin päässä Kallan keskustasta Orijoelle päin. Auburnista maja­talolle kertyy matkaa noin 5 km. Paikka on bed & breakfast -tyylinen, kotoisa mutta laadukas yksityis­omisteinen majoitus­liike ravintoloineen. Myös hevos­autossaan saa yöpyä, ja tällöin voidaan neuvotella tallissa sijaitsevan Riders Loungen käytöstä sosiaali­tilana (sis. keittiö, suihku + pukuhuone, wc). Silmää­tekevien kilpa­vieraiden on mahdollista majoittua kartanon vieras­huoneissa.

   

Auburnin etusivulle
4. osakilpailun kutsu
Kalla CUP infosivu
Kalla CUP 2021 ranking

Yleistä sekä lisätietoja

Kartanolle tai sen pihapiiriin ei ole pääsyä. Sen sijaan talleihimme saa tutustua kilpailuiden aikana, mutta tarpeetonta ravaamista on syytä välttää. Kuvaaminen tallin sisällä on kielletty, ulko­tiloissa toki sallittua. Tallin hevosille tulee antaa rauha eikä karsinoihin saa mennä. Myös muut suljetut tilat, kuten satula­huoneet, toimisto ja Riders Lounge eivät ole tarkoitettuja vierailijoille (ja toden­näköisesti edellä mainitut tilat ovat lukittuja). Poikkeuksena tietenkin, jos joku tallin­väestä esittelee tiloja tai olet heidän vieraanaan. Erityis­huomautuksena: loungessa sijaitseva wc ei ole yleisessä käytössä, vaan kilpailu­vieraiden wc-tilat löytyvät maneesien katsomoista. Kiitos kun saavuit meille kilpailemaan!

 

Tallin ja kartanon esittely
Kuva-albumi
Tallien pohjakuvat
KAIKEN © AUBURN ESTATE 2017–  | AUBURN ESTATE ON VIRTUAALITALLI